Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

16 év után visszaadják a családnak Fenyő János véres ruháit

2014.06.06. 08:31 Módosítva: 2014-06-06 08:33:36

Fenyő János minden lefoglalt személyes holmiját visszakéri az özvegye és gyermekei – írja a Bors.  A gyilkossági ügyben kedden elhangzó perbeszédben Csicsák Zoltán ügyész azt mondta:  a hozzátartozók tudják, hogy Fenyő János több személyes tárgya vérrel szennyeződött, mégis igényt tartanak rájuk.

A lap szerint a mai napig megőrizték Fenyő János minden egyes, vérrel átitatott ruhadarabját: kabátját, ingét, nadrágját. Ugyanígy a mobiltelefonját és az útlevelét is visszaadják a családnak. Fenyő János egykori élettársa és gyermekei az Egyesült Államokban élnek.

Fenyő Jánost, a Vico médiabirodalom tulajdonosát 1998. február 11-én lőtték le Budapesten. A délutáni csúcsforgalomban a Margit körút-Margit utca kereszteződésben állt autójával a piros lámpánál, amikor a mögötte haladó autóból egy férfi kiszállt, és egy hangtompítós géppisztolyból 20-25 lövést adott le a vállalkozóra. Fenyő Jánost tucatnyi lövedék találta el a fején, nyakán és mellkasán, azonnal meghalt. A tettes egy közeli autó alá dobta a fegyvert, gyalog elsietett a Széna tér felé, sapkáját és kabátját egy kapualjba dobva eltűnt a helyszínről.

A hatóságok sokáig a sötétben tapogatóztak az ügyben. A nyomozás a gyilkosság után 13 évvel, 2011-ben kapott új lendületet, amikor a szlovák Josef Rohácot gyanúsították meg a gyilkossággal.  Jozef Rohacot korábban összefüggésbe hoztak az Aranykéz utcai robbantással és a Seres Zoltán vállalkozó ellen elkövetett merénylettel is.

A Fenyő-ügyben Josef Rohac mellett Ladislav T.-t vádolták meg. A bíróságon mindketten azt állították, hogy a gyilkosság idején nem is voltak Magyarországon, egy pozsonyi hotelben a tévén látták, hogy Budapesten lelőttek valakit. Később kiderült, hogy abban az időben a pozsonyi szálloda éttermében nem is volt tévé. A merénylet után eldobott sapkán ugyanakkor Josef Rohac DNS-ét azonosították.

 Az ügyészség szerint a két vádlott megbízás alapján hajtotta végre a merényletet, de a felbujtó kiléte nem volt felderíthető. A per július 10-én a védőbeszédekkel folytatódik.