Hír TV-s műsorvezetőnő váltja Giró-Szászt

2014.06.06. 12:59

Kurucz Éva, a Hír TV műsorvezetője váltja Giró-Szász Andrást a kormányszóvivői pozícióban – tudta meg kormányzati forrásból a Válasz.hu.

Giró-Szász András távozása az elmúlt hetekben már többször felmerült. A kormányszóvivői iroda azonban rendre tagadta, hogy felmerült volna erre vonatkozó javaslat a miniszterelnök vagy esetleg Giró-Szász oldaláról.

Giró-Szász a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. résztulajdonosa volt 2011-es kinevezése előtt. Akkor állítólag komoly dilemmák és feltételek után mondott igent a miniszterelnök felkérésére, majd  lemondott a Századvég-csoportnál betöltött ügyvezetői, igazgatótanácsi, kuratóriumi tisztségeiről is, és eladta saját tanácsadó cégének tulajdonrészét is.

Giró-Szász a korábbi kormányszóvivőkhöz képest más felfogásban vitte végig az elmúlt három évet: sokkal kevesebbet szerepelt a nyilvánosság előtt elődeinél.

Kurucz Éva az indulástól (2002) a Hír TV-nél dolgozott, volt sportszerkesztő, híradós, legutóbb pedig a Páholy című műsor szerkesztője volt.