Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hír TV-s műsorvezetőnő váltja Giró-Szászt

2014.06.06. 12:59

Kurucz Éva, a Hír TV műsorvezetője váltja Giró-Szász Andrást a kormányszóvivői pozícióban – tudta meg kormányzati forrásból a Válasz.hu.

Giró-Szász András távozása az elmúlt hetekben már többször felmerült. A kormányszóvivői iroda azonban rendre tagadta, hogy felmerült volna erre vonatkozó javaslat a miniszterelnök vagy esetleg Giró-Szász oldaláról.

Giró-Szász a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. résztulajdonosa volt 2011-es kinevezése előtt. Akkor állítólag komoly dilemmák és feltételek után mondott igent a miniszterelnök felkérésére, majd  lemondott a Századvég-csoportnál betöltött ügyvezetői, igazgatótanácsi, kuratóriumi tisztségeiről is, és eladta saját tanácsadó cégének tulajdonrészét is.

Giró-Szász a korábbi kormányszóvivőkhöz képest más felfogásban vitte végig az elmúlt három évet: sokkal kevesebbet szerepelt a nyilvánosság előtt elődeinél.

Kurucz Éva az indulástól (2002) a Hír TV-nél dolgozott, volt sportszerkesztő, híradós, legutóbb pedig a Páholy című műsor szerkesztője volt.