Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Banánmatricákból venné meg az Origót

2014.06.06. 13:59

Aki nem próbálta, nem is tudja, milyen jól lehetett meg a kétezres években is csajozni ezzel

– mondta Ikotity István, az LMP parlamenti képviselője, mikor rákérdeztünk, hogy mégis mire jó egy banánmatrica-gyűjtemény. A képviselő vagyonnyilatkozatában találtuk meg, hogy az „egyéb közlendők” között megemlítette: gyűjti a banánmatricákat.

kep

„Elsős gimnazista koromban egy nemzetközi torna nyitó vacsoráján megkérdezte tőlem az edzőm, hogy szabaduljon a banánhéjtól: Ikó, te ugye gyűjtöd a banáncímkéket? Így indult” – írta Ikotity az Indexnek. Arra sajnos már nem emlékszik a képviselő, hogy melyik torna lehetett ez, ahogy azt sem tudja, hogy az edző vajon miért hozzá fordult a kérdéssel. „Sajnos már nem tudom megkérdezni tőle, de ha élne, sem hiszem, hogy emlékezne” – tette hozzá.

A gyűjtemény sok száz címkéből áll, egyetemi és kollégiumi barátai is segítettek a gyűjtésben, főleg külföldi ösztöndíjas útjaik során hoztak neki új matricákat. „Remélem ezentúl a választókra is számíthatok a gyűjtemény gyarapításában” – mondta.

A gyűjtemény a kapcsolatépítésen és csajozáson arra is jó volt, hogy megvolt a válasz a standard kérdésre: és neked mi a hobbid? A gyűjtemény most a képviselő feleségénél van.

Ikotity magabiztos az LMP esélyeit és a gyűjtemény értékét illetően is, amikor arról kérdeztük, hogy milyen tervei vannak a gyűjteménnyel: 

 

Meg nem gondolkodtam ezen, de most, hogy rákérdeztek:

Azt tervezem hogy kormányra kerülésünkkor értékesítem a gyűjteményt, és az árából megveszem az elszegényedő Lázár Jánostól az Origót.