Megvertek egy punkot a punkkoncerten

2014.06.08. 19:15 Módosítva: 2014.06.08. 19:59

Biztonsági őrök vertek véresre egy bulizót a Barba Negra Track nevű helyen tartott HétköznaPI CSAlódások-koncerten szombat este.

"Az egyébként addig teljesen nyugodt hangulatú HétköznaPI CSAlódások-koncert közben egy fiatal srác, miközben a nézőteret a színpadtól elválasztó korlát mögött lévő táskájáért nyúlt, átesett a korláton" - számolt be egy szemtanú a Facebookon az esetről. "A rendezők indokolatlanul durván elkezdték kivezetni. Amikor ezt szóvá tette egy másik néző, minden figyelmeztetés nélkül azonnal ütni kezdték, és olyan súlyosan megverték, hogy az egyébként igen lassan kiérkező mentőknek hosszan kellett ápolniuk."

A szemtanú szerint a rendőrséget is ki kellett hívni, és a férfit kórházba szállították.

Nem segítettek

A koncert szervezője azt írta, a szombat estihez hasonlót eddig még sosem tapasztaltak. Horváth László többed magával a bejárat irányából a következőket látta:

"Hirtelen nagy rohanás az őrök részéről, tumultus, és egy nagy darab kopasz az előtte állókat félre lökve, teljes erővel szemből kiütött valakit, aki ettől magatehetetlenül rogyott össze, erre az egész dulakodó csoport rohant a kerítés irányába, és senki nem segített az elterülő emberen" - írja az együttes hivatalos Facebook-oldalán. 

Azt hitték, azt próbálják elfogni, aki ütött, de mivel ez a jelenet takarásban volt, így nem tudták megállapítani, mi történt. Eközben már többen a földön fekvő segítségére siettek. "Ekkor az összes őr elindult a kijárat felé, de senkit nem vezettek ki, itt vált világossá, hogy ők voltak az elkövetők. Mire odaértünk, láttuk, hogy a zenekar jó barátja fekszik a földön, addigra már oldalfekvésbe tették."

Azonnal többen is mentőt hívtak, több-kevesebb sikerrel. "Rettenetesen sok idő telt el a kiérkezéséig, volt vagy 40 perc, mire kijöttek..."- írja a szervező, aki szerint a hely részéről senki nem ment oda segíteni, sőt, az őrök jelentős része távozott a helyszínről. "A helyi szervezőt telefonon értesítettem, de ő sem jött oda az esethez. Kijelenthetjük, a helyszín részéről a segítségnyújtás elmaradt" - írta.

Az Index próbálta megszólaltatni a Barba Negra ügyvezetőit, de nem akartak nyilatkozni.

Az együttes Facebookja szerint a PICSA-koncerten a zenekar egy régi jó barátját, Licsát verték meg. Még egy fényképet is közöltek róla, és arról is, ami utána maradt a koncerten.

Ez maradt a megvert férfi után
Ez maradt a megvert férfi után
Fotó: HétköznaPI CSAlódások

"A földön fekvő barátunk 5-10 perc után magához tért, de továbbra sem volt tiszta, illetve ömlött belőle a vér, segítséggel mindvégig oldalfekvésben maradt" - írta a koncert szervezője Licsáról.

Az egyik kommentelő szerint nem először fordult elő ilyesmi az áldozattal: "Emlékszem pár éve punkkarácsonykor hasonló okok miatt került szóváltásba a Dürer orkjaival (szerencsétlen kis srácot szó szerint ledobták a lépcsőről). Ami történt undorító, de maximális tisztelet Attilának amiért mindig kiáll másokért" - írja.