Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

31-35 fok, nagyon erős UV-B sugárzás lesz ma

2014.06.09. 18:44
A meteorológiai szolgálat három dunántúli megyére is kiterjesztette a hőség miatt kiadott figyelmeztetést.

A kedd reggeli veszélyjelzés szerint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat.

A meteorológiai szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon erős UV-B sugárzás lesz. A napon akár 15-20 perc alatt is le lehet égni. Emiatt mindenkitől azt kérik, hogy fokozottan védekezzen a leégés ellen, és aki teheti, délelőtt 11 és délután 3 óra között kerülje a napozást.

Az előrejelzés szerint kedden is többnyire derült, napos időre lehet számítani, de estefelé északkeleten nem zárható ki egy-egy zápor, zivatar. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a szél, csupán keleten, északkeleten élénkül meg, és zivatar környékén kis területen akár viharos széllökés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31-35 fok között várható, késő este 22-28 fok lesz.