A helyi Fidesz bizalmi szavazást kér a szex- és drogpartikkal vádolt gyömrői polgármester ellen

2014.06.10. 10:03

A Fidesz és a KDNP gyömrői szervezete, valamint a Gyömrői Társaskör felszólította a város polgármesterét, hogy haladéktalanul tisztázza magát a drogvádak alól, vagy azonnal távozzon a gyömrői közéletből.

Ahogy azt az Index is megírta, múlt héten olyan fotók jelentek meg Gyenes Leventéről a Blikkben, amiken fehér port szív fel egy meztelen nő testéről, illetve egy tükörről. A lap szerint a képek öt éve készültek a gyömrői polgármester otthonában és balatoni nyaralójában. Gyenes a lapnak azt állította, hogy soha nem élt kábítószerrel, ezért ha a fotókon fehér por látható, akkor azok manipulált képek lehetnek.

A polgármester szerint korábban ellopták a hivatali irodájából a laptopját, amin valóban lehettek képek meztelen nőkről, de szerinte emiatt senkinek nem tartozik elszámolással, mert akkoriban elvált ember volt, ma viszont már boldog házasságban él. Gyenes azt állította, hogy nem lepődött meg azon, hogy előkerültek ezek a képek, mert valaki egy éve megzsarolta és 20 millió forintot, valamint a lemondását követelte, hogy ne hozza nyilvánosságra a képeket. Az ügyben feljelentést tett, a vizsgálat viszont még tart.

A Fidesz és a KDNP helyi szervezete úgy tűnik, hogy nem fogadta el ezt a magyarázatot, mert mint közleményükben írják, a botrányos fotók és a gyömrői önkormányzat kétes ügyei után

mára egyértelművé vált, hogy a városvezetésben súlyos morális válság alakult ki... Számunkra vállalhatatlan egy olyan polgármester, aki drogpartikkal hozható kapcsolatba, aki a város kárára strómancégek segítségével érdekpolitizálást folytat, és akire az ügyészség bűnszervezetben elkövetett adócsalás gyanúja miatt többévnyi börtönbüntetést kér.

A közlemény - amiben következetesen dr.(?) Gyenes Leventének írják a polgármester nevét - felszólítja a polgármestert, hogy két héten belül tisztázza magát a drogvádak alól, és amíg ezt nem teszi meg, függessze fel polgármesteri tevékenységét.

Az aláírók azt javasolják, hogy Hodruszky Lajos alpolgármester kezdeményezzen azonnali, rendkívüli testületi ülést, és azon az önkormányzati képviselők tartsanak név szerinti, bizalmi szavazást Gyenes Leventéről. Amennyiben pedig a testület megvonja a bizalmat Gyenestől, akkor az októberi önkormányzati választásokig az alpolgármester lássa el a városvezetői feladatokat.