Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Ámokfutó tolvajt üldöztek a rendőrök Záhonynál

2014.06.10. 14:01

Rendőrök elől próbált menekülni egy tolvaj a 4-es főút észak-szabolcsi szakaszán. A 28 éves mándoki férfi vasárnap este fizetés nélkül hajtott el egy záhonyi benzinkútról, de a Készenléti Rendőrség járőrei üldözőbe vették, írja az MTI. Fény- és hangjelzéssel próbálták megállítani, de a sofőr továbbment járművével, majd Tiszabezdédnél áthajtott a körforgalom közepén, miközben kitörte két közlekedési jelzőtábla tartóoszlopát.

A megrongálódott kocsijával is továbbhajtott, de háromszáz méter megtétele után a defektes kerekek miatt megállásra kényszerült. A rendőrök felszólítására a nem volt hajlandó kiszállni az autóból, ezért a járőrök testi kényszert alkalmaztak, majd megbilincselték. A férfi megtagadta a szonda megfújását, ezért vér- és vizeletvizsgálatra állították elő, majd a fizetés nélküli tankolás miatt szabálysértési őrizetbe vették.

A férfi ellen emellett ittas járművezetés miatt büntetőeljárás is indult, illetve engedély nélküli vezetésért, hatósági jelzés nélküli járművel történő közlekedésért és közúti baleset okozásáért is felelősségre vonják.