Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Augusztusig nyomoznak a romagyilkosságok beszervezett vádlottja miatt

2014.06.10. 09:19

A Központi Nyomozó Főügyészség augusztus 16-ig meghosszabbította az eljárást a romák elleni gyilkosságsorozat kapcsán indult katonai nyomozásban - írja a Magyar Hírlap. Az ügynek négy meg nem nevezett gyanúsítottja van, mindegyiküket hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítja az ügyészség.

Amint a lap emlékeztet, a romagyilkosságok büntetőeljárása során kiderült, hogy az ügy negyedrendű vádlottját, a 13 éves börtönbüntetésre ítélt Csontos Istvánt a Katonai Biztonsági Szolgálat korábban beszervezte. A beszervezést ugyanakkor az eljárás során a szervezet és a vádlott tartótisztje, H. Ernő is tagadta. Az ügyben indított vizsgálat viszont súlyos mulasztásokat állapított meg, felvetve a biztonsági szolgálat felelősségét is.

A vizsgálat szerint a tartótiszt mellett a biztonsági szolgálat korábbi vezetése is szakmai hibák sorozatát követte el.