Jenő
-3 °C
6 °C

Lázár embere lesz L. Simon László

2014.06.10. 16:01 Módosítva: 2014-06-10 16:08:28

A Index úgy tudja, hogy L. Simon László, volt kulturális államtitkár a Miniszterelnökséget vezető Lázár János parlamenti államtitkára lesz.

L. Simon László, aki tavaly október óta a Várbazár felújításáért, a budai vár fejlesztési koncepciójáért és a fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciójáért felel kormánybiztosként, legutóbb a reklámadóról szóló törvényjavaslat előterjesztőjeként került be a sajtóba.

A Fidesz-KDNP közös listájáról bejutott politikus május közepén egyébként lemondott másik fontos posztjáról, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki tisztéről, mivel összeférhetetlen volt országgyűlési képviselői tisztségével.

A Miniszterelnökségről az elmúlt hetekben derült ki, hogy plusz feladatköröket kap, például Lázár magához vonta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól a közigazgatási részt, valamint megfelezte a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumot, ahonnan a teljes vidékfejlesztési részt átkerült a Miniszterelnökségre. Korábban pedig odakerült az NFÜ hatáskörébe tartozó uniós pénzosztó rendszer is.

Ennek ellenére a Miniszterelnökség volt az, ahol a legkevesebbet lehetett tudni arról, hogy kik lesznek az új vezetők, illetve, hogy a feladatkör bővülésével milyen személyi változások várhatók. Lázár átveszi-e a minisztériumok korábbi apparátusait, vagy teljesen új menedzsmenttel próbálja majd levezényelni a pénzosztó területek beolvasztását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?