Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Minisztériumért lobbiznak a miskolci képviselők

2014.06.10. 07:58

Miskolcra is költözhetne egy minisztérium, ezért kíván lobbizni a város két országgyűlési képviselője, a kormánypárti Csöbör Katalin (Fidesz) és az ellenzéki Varga László (MSZP) – írta az Észak-Magyarország kedden.

A miskolci Avas látképe
A miskolci Avas látképe
Fotó: MTI

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap Minisztériumot Miskolcra! című cikke emlékeztet arra: a harmadik Orbán-kormány megalakulásának napján közölték, hogy egyes minisztériumokat vidékre költöztetnének, az egyelőre szóba került városok között van Debrecen, Székesfehérvár és Kecskemét.

Varga László a Facebook-oldalán jelentette be: lobbizni kíván azért, hogy Miskolcra is kerüljön minisztérium, és ennek érdekében felveszi a kapcsolatot kormánypárti képviselőtársával, Csöbör Katalinnal, aki a lapnak nyilatkozva azt mondta: „mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a kormányzat munkájának valamilyen területen a városunk is helyet adhasson”.

A minisztériumok esetleges vidékre költöztetése az újság közügyekkel foglalkozó levelező fórumán is téma, ott konkrétan a Belügyminisztérium, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumának neve merült fel. Ez utóbbi vezetője, Balog Zoltán miniszteri meghallgatásán utalt is miskolci kötődésére – idézte a lapot az MTI.

Gulyás Gergely: Még nincs döntés

Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden az M1 Ma reggel című műsorában arról beszélt: az egyes tárcák vidékre költözésének ötlete abból fakad, hogy Budapest szerepe az ország életében és a központi közigazgatásban nemcsak döntő, hanem szinte kizárólagos. Hogy ez jó vagy rossz, azon lehet vitatkozni, általában azt mondják, „ez talán eltúlzott” – jegyezte meg, hozzátéve: Budapesten 1,8 millió, Pest megyével együtt 3 millió ember él és dolgozik, rajtuk kívül még 7 millióan élnek az országban.

Hogy a költözés megvalósítható-e miniszteri szinten, az majd kiderül, jelenleg várják a vizsgálatok eredményét, végleges döntés még nincs – mondta Gulyás Gergely.