Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lázár útitársa államtitkár lett

2014.06.11. 12:24 Módosítva: 2014-06-11 12:29:38

A Lázár Jánost luxusútjain elkísérő Sonkodi Balázs lett a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára.

Sonkodi 2012 óta dolgozik a Miniszterelnökségen politikai tanácsadóként, röviddel azután került oda, hogy Lázár lett az államtitkár. De már korábban is a Miniszterelnökséget vezető miniszter köreiben volt, Lázár hódmezővásárhelyi polgármestersége idején Lázár egészségügyi szakmai tanácsadójaként tevékenykedett. Sonkodi tagja a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának is.

Azt már kedden megírtuk, hogy L. Simon László, volt kulturális államtitkár és a Várbazár felújításáért felelős kormánybiztos lesz a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Ahogy azt is, hogy Németh Lászlóné volt fejlesztési miniszter ezentúl államtitkárként a Magyar Fejlesztési Bankot (MFB) érintő kormányzati döntésekért, a Magyar Posta felügyeletéért és a takarékszövetkezetek integrációjáért felel majd.

Potápi Árpád János, aki eddig a parlament nemzeti összetartozás bizottságát vezette, szintén a Miniszterelnökség államtitkára lesz. Ő Semjén Zsolt tárca nélküli miniszter irányítása alatt a nemzetstratégiáért felel majd államtitkárként.  Bonyhád polgármesterének egyébként Rogán Antal vagyonnyilatkozatának javítása után szintén eszébe jutott, hogy módosítsa a sajátját, 2013-ban vásárolt építési telkének nagyságát javította 1266 négyzetméterről 3166 négyzetméterre.

Rajtuk kívül a Miniszterelnökség államtitkára lesz még:

  • Kis Miklós Zsolt, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúgazda-tagozatának elnöke, aki a vidékfejlesztésért felel majd, miután ezt a területet elvették a Földművelési Minisztériumtól.
  • Zsigmondné Vitályos Eszter Zsuzsanna, aki eddig a Miniszterelnökség helyettes államtitkáraként dolgozott  ezentúl az európai uniós fejlesztésekért felel, miután Lázár vette át a korábban az NFÜ-höz tartozó uniós pénzosztó rendszert is.
  • Vidoven Árpád, aki ezentúl a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára lesz, és Kovács Zoltán, akire a területi közigazgatást bízzák. Mint azt már megírtuk, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól a közigazgatási feladatkör szintén Lázár János csúcsminisztériumához kerül.