Autista a 25 millióval elsétáló pénzszállító

2014.06.12. 08:08 Módosítva: 2014.06.12. 08:09

Egy szakértői vizsgálat szerint az autizmus egyik fajtájában szenvedhet az a 22 éves pénzszállító, aki május 21-én Budapesten a Futó utcából sétált el egy 25 millió forintot tartalmazó zsákkal, írja a Blikk.

A Group 4 alkalmazottjának a pénzt a bankba kellett volna bevinni, de ő ehelyett elment egy plázába vásárolni, megnézett két filmet a moziban, este pedig elment egy night-clubba. A pénzből 3 milliót költött el. A rendőrök hajnalban el is fogták, de miután nem került előzetesbe, a fiatalember másnap reggel be akart menni dolgozni, hogy ne veszítse el állását.

Az elsőfokú bíróság a 22 éves J. Richárdot 4 év 8 hónap börtönre ítélte. A családja szerint a bíróság súlyos hibát követhetett el, mert nem vették figyelembe, hogy a fiú autista. A szülők által felkért szakpszichológus az elsődleges vizsgálat után azt állapította meg, hogy a fiatalember az autizmus egyik fajtájában szenvedhet, hogy pontosan melyikben, és milyen súlyos az állapota, azt vizsgálatsorozat fogja kideríteni.

A szakember szerint a fiatalember gyakran elréved, fel sem fogja a körülötte zajló eseményeket, viselkedése zavart, ezért félő, hogyha nem kap szakszerű kezelést, állapota súlyosbodhat. A család szakértője szerint annyi már bizonyos, hogy tettének következményeivel és súlyával egyáltalán nincs tisztában.

A szülők meg is térítenék a kárt, hogy a fiú megússza a börtönt.