Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Autista a 25 millióval elsétáló pénzszállító

2014.06.12. 08:08 Módosítva: 2014-06-12 08:09:14

Egy szakértői vizsgálat szerint az autizmus egyik fajtájában szenvedhet az a 22 éves pénzszállító, aki május 21-én Budapesten a Futó utcából sétált el egy 25 millió forintot tartalmazó zsákkal, írja a Blikk.

A Group 4 alkalmazottjának a pénzt a bankba kellett volna bevinni, de ő ehelyett elment egy plázába vásárolni, megnézett két filmet a moziban, este pedig elment egy night-clubba. A pénzből 3 milliót költött el. A rendőrök hajnalban el is fogták, de miután nem került előzetesbe, a fiatalember másnap reggel be akart menni dolgozni, hogy ne veszítse el állását.

Az elsőfokú bíróság a 22 éves J. Richárdot 4 év 8 hónap börtönre ítélte. A családja szerint a bíróság súlyos hibát követhetett el, mert nem vették figyelembe, hogy a fiú autista. A szülők által felkért szakpszichológus az elsődleges vizsgálat után azt állapította meg, hogy a fiatalember az autizmus egyik fajtájában szenvedhet, hogy pontosan melyikben, és milyen súlyos az állapota, azt vizsgálatsorozat fogja kideríteni.

A szakember szerint a fiatalember gyakran elréved, fel sem fogja a körülötte zajló eseményeket, viselkedése zavart, ezért félő, hogyha nem kap szakszerű kezelést, állapota súlyosbodhat. A család szakértője szerint annyi már bizonyos, hogy tettének következményeivel és súlyával egyáltalán nincs tisztában.

A szülők meg is térítenék a kárt, hogy a fiú megússza a börtönt. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?