Már csak órák kérdése, és itt az enyhülés

2014.06.12. 14:39

Most még így néz ki az ország hőtérképe:

hoterkep
Fotó: Időkép

De az Időkép előrejelzése szerint már csak órák kérdése, és véget ér a kánikula. Ugyanis késő délután északnyugat felől egy hidegfront éri el az országot, amely mögött már 7-8 fokkal hűvösebb levegő áramlik térségünkbe.

A hidegfronttal együtt eső is érkezik, így először a Dunántúlon szűnik meg a hőség, majd az Északi-középhegység területén, estétől pedig bárhol kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az eső mellett akár jégesőt, heves szélviharokat és felhőszakadást is hozhat a hidegfront.

Kovács Kati: Add már az uram az esőt

Péntek reggelre a front délkelet felé távozik, így kezdetben keleten, délkeleten alakulhat ki még egy-egy zápor, zivatar, de napközben már az egész országban sütni fog a nap. Ennek ellenére a kánikulának búcsút inthetünk, ugyanis némi szél mellett csak 25–30 fokig melegszik majd az idő.

Szombaton is kellemes nyárias időre készülhetünk, 23–28 fokos hőmérséklettel, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb nyugaton és északon fordulhat elő délután egy-egy futó zápor, zivatar.

Vasárnap is mérsékelten meleg idő várható, csak a délnyugati országrészben kell készülni némi csapadékra, 22–26 fokos meleg lesz.