Lázár Jánossal támadják Tarlóst balról

2014.06.13. 19:29

Tarlós István bebizonyította, hogy alkalmatlan az általa betöltött főpolgármesteri posztra, alkalmatlan a budapesti polgárok érdekeinek képviseletére (...) cserbenhagyta Budapestet azzal, hogy az elmúlt napokban egy szót sem szólt a Fidesz-kormány által megtámadott fővárosiak érdekében

– írja péntek délután kiadott közleményében az MSZP. A szocialisták hibáztatják Tarlóst, hogy „szó nélkül tűrte” a választási törvény „csalással felérő átalakítását”, valamint azt is, hogy „Lázár János és Orbán Viktor leállítsák a budapesti fejlesztéseket, elvegyék a fővárostól az EU-forrásokat”.

Az Index csütörtökön tudta meg, hogy amikor a kormány a héten véglegesítette, hogy a 2014–2020-as uniós költségvetésből milyen fejlesztéseket szeretne támogatni, az uniós fejlesztéseket felügyelő, Lázár János által vezetett Miniszterelnökség a rövid és középtávú fővárosi uniós projekteket egy erőteljes tollvonással kihúzta a listáról. Ez azt jelenti, hogy bukhat egyebek mellett a hármas metró felújítása, a földalatti korszerűsítése és vonalának meghosszabbítása, a kettes metró és a gödöllői HÉV összekötése.

A szocialisták szerint „Tarlós István hallgatása azt jelzi, hogy már nem képes elvégezni azt a munkát, amivel a budapesti emberek megbízták”.

Szintén közleményt adott ki a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA), amelyben szintén arról írnak, hogy Tarlós alkalmatlan, aki nem tudja megvédeni a főváros érdekeit. A szervezet szerint a Fidesz „szembe akarja fordítani a vidéket a fővárossal”, ezért az ellenzéknek „olyan jelöltet kell indítania, aki fel merivenni a harcot Orbánnal és meghosszabbított karjával, Lázár Jánossal is”.