Jenő
-3 °C
6 °C

Lázár: Garanciát vállaltunk a 3-as metró felújítására

2014.06.14. 08:31 Módosítva: 2014-06-14 08:31:04

A kormány idén márciusban garanciát vállalt a budapesti 3-as metró felújítására – mondta Lázár János kancelláriaminiszter a Délmagyar.hu-nak az Index korábbi értesülése kapcsán, miszerint a Miniszterelnökség magához vonta a középtávú budapesti Európai Uniós fejlesztéseket, aminek köszönhetően a főváros százmilliárdos forrásoktól eshet el.  A metró felújítása Lázár szerint azért késlekedik, mert a főváros a mai napig nem tudta elkészíteni az ehhez szükséges anyagokat.

Lázár János a lappal közölte: „Budapesten a közlekedési infrastruktúra elérte az európai átlagot, további fejlesztését az EU nem támogatja. Az elővárosi vasutakat viszont igen. A főváros esetében is, valamint három megyei jogú város, Szombathely, Miskolc és Szeged környezetében. Utóbbiban vagyunk érdekeltek. Ezekre 300 milliárd forintot költhetünk, az egész közlekedési infrastruktúrára 1000 milliárdot.”

A Miniszterelnökség korábban is a források elosztásával kapcsolatos brüsszeli szabályokra hivatkozott, azonban ebben a kérdésben a kormánynak is van mozgástere. A kancelláriaminiszter viszont továbbra is kitart amellett, hogy Tarlós Istvánnak Brüsszelben kéne lobbiznia, mivel „nem lehet dél-alföldi fejlesztés forrásait Budapesten elkölteni”.

Tarlós: Nem állnak le a fejlesztések

Nem vonhatók el Budapest közlekedési fejlesztési forrásai, ilyen uniós szabály nincs

– mondta a főpolgármester a Magyar Nemzetnek.  Tarlós István szerint a 3-as metró felújítását is meg fogják oldani „közösen Orbán Viktor kormányfővel és a kormánnyal, benne a Miniszterelnökséggel”. 

Nem igaz, hogy bármilyen fejlesztésünk leállna

– nyilatkozta a lapnak Tarlós.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?