Hétfőn nem érdemes Pesten autóba ülni

2014.06.15. 21:41

Hétfőn napközben állami delegációs és protokollesemények befolyásolják jelentősen a pesti közlekedést, míg az esti órákban a Hősök terén lesz ingyen Scorpions és Omega koncert – ezért aztán sok lesz a lezárás, írja a BKK.

A rendezvények miatt több belvárosi főútvonalat is lezárnak, ezért számos tömegközlekedési járat módosított útvonalon közlekedik. Az esti koncert kényelmesebb megközelítése, valamint a hazaút "komfortosabbá tétele" érdekében sűrűbben, illetve megnövelt üzemidővel jár majd több jártok, köztük a négy metróvonal. Viszont  18:00 és 23:20 között az M1-es metró biztonsági okokból nem áll meg a Hősök tere – és rendőrség döntés esetén a Bajza utca és a Kodály körönd – megállóban.

A BKK arra kéri az autósokat, hogy hétfőn a Szabadság Napi lezárások, valamint a jelenleg is zajló fővárosi útfelújítások miatt lehetőség szerint inkább a tömegközlekedést válasszák, ha a belvárost kívánják megközelíteni. A városból kifelé autózóknak a Pesti alsó rakpartot, a Váci utat, valamint az M0-s körgyűrű használatát ajánlják.  

Itt korlátozzák hétfőn a forgalmat:

  • koszorúzás miatt 8:30 és 9:30 között lezárják a Vértanúk terét.
  • várhatóan 11:00 és 12:00 között forgalomkorlátozásokra kell számítani az Új Köztemető környékén, a Kozma utca és a Sírkert út körforgalmú csomópontjánál.
  • várhatóan 12:30-tól bizonytalan ideig lezárják az Andrássy utat a Kodály körönd és az Oktogon között, azonban a keresztirányú forgalmat és a tömegközlekedést átengedik.
  • 14:00 és 16:00 között a hatóság lezárja a Gundel Károly utat.
  • előreláthatólag 20:00-tól 22:00-ig az Apáczai Csere János utcában, valamint a pesti alsó rakpart Szabadság híd és Lánchíd közötti szakaszán forgalomkorlátozásokra kell számítani, azonban teljes lezárásra nem kerül sor.
  • az Omega és a Scorpions zenekar Hősök terén tartandó koncertje miatt hétfőn 16:00-tól június 17-én, kedden hajnali 4:15-ig lezárják a Dózsa György út Podmaniczky utca és Ajtósi Dürer sor közötti részét, valamint az Andrássy utat a Hősök tere és a Kodály körönd között.