Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétfőn nem érdemes Pesten autóba ülni

2014.06.15. 21:41

Hétfőn napközben állami delegációs és protokollesemények befolyásolják jelentősen a pesti közlekedést, míg az esti órákban a Hősök terén lesz ingyen Scorpions és Omega koncert – ezért aztán sok lesz a lezárás, írja a BKK.

A rendezvények miatt több belvárosi főútvonalat is lezárnak, ezért számos tömegközlekedési járat módosított útvonalon közlekedik. Az esti koncert kényelmesebb megközelítése, valamint a hazaút "komfortosabbá tétele" érdekében sűrűbben, illetve megnövelt üzemidővel jár majd több jártok, köztük a négy metróvonal. Viszont  18:00 és 23:20 között az M1-es metró biztonsági okokból nem áll meg a Hősök tere – és rendőrség döntés esetén a Bajza utca és a Kodály körönd – megállóban.

A BKK arra kéri az autósokat, hogy hétfőn a Szabadság Napi lezárások, valamint a jelenleg is zajló fővárosi útfelújítások miatt lehetőség szerint inkább a tömegközlekedést válasszák, ha a belvárost kívánják megközelíteni. A városból kifelé autózóknak a Pesti alsó rakpartot, a Váci utat, valamint az M0-s körgyűrű használatát ajánlják.  

Itt korlátozzák hétfőn a forgalmat:

  • koszorúzás miatt 8:30 és 9:30 között lezárják a Vértanúk terét.
  • várhatóan 11:00 és 12:00 között forgalomkorlátozásokra kell számítani az Új Köztemető környékén, a Kozma utca és a Sírkert út körforgalmú csomópontjánál.
  • várhatóan 12:30-tól bizonytalan ideig lezárják az Andrássy utat a Kodály körönd és az Oktogon között, azonban a keresztirányú forgalmat és a tömegközlekedést átengedik.
  • 14:00 és 16:00 között a hatóság lezárja a Gundel Károly utat.
  • előreláthatólag 20:00-tól 22:00-ig az Apáczai Csere János utcában, valamint a pesti alsó rakpart Szabadság híd és Lánchíd közötti szakaszán forgalomkorlátozásokra kell számítani, azonban teljes lezárásra nem kerül sor.
  • az Omega és a Scorpions zenekar Hősök terén tartandó koncertje miatt hétfőn 16:00-tól június 17-én, kedden hajnali 4:15-ig lezárják a Dózsa György út Podmaniczky utca és Ajtósi Dürer sor közötti részét, valamint az Andrássy utat a Hősök tere és a Kodály körönd között.