Bulcsú
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Mobilon is felmutatható a jegy a Volánbusznál

2014.06.16. 14:19
Megújult a Volánbusz online jegyvásárlási rendszere: hétfőtől a belföldi járatokra elegendő akár mobiltelefonon felmutatni az elővételben megvásárolt menetjegyet.

A Volánbusz közleménye szerint fontos, hogy az utasoknál lévő mobileszközön tárolt menetjegynek az utazás időtartalma alatt is bemutathatónak kell lennie hisz az esetleges ellenőrzésekkor fel kell tudni mutatni – a nyomtatott jegyhez hasonlóan- az ellenőröknek. 

Az új rendszerhez folyamatosan csatlakoznak a társ Volán járatok is. Eddig a Bakony Volán, a Somló Volán és a Zala Volán csatlakozott. Belföldi jegyet a volanbusz.hu, külföldit az eurolines.hu oldalon lehet vásárolni.

A belföldi értékesítésben változás, hogy a vásárlók a menetrendek pontos ismerete nélkül is könnyedén ki tudják választani a kívánt viszonylatot, hiszen az induló és érkező települések megadását követően a rendszer már csak azokat megállóhelyeket kínálja fel választásra, melyek között – az online értékesítési rendszerben beállított korlátozások mellett – van elérhető járat. 

Az új belföldi értékesítési felület bevezetésével egy időben a Volánbusznál bevezették az elektronikus számlázást is. Azaz a megadott számlázási adatok alapján a vevő e-mail címére automatikusan kiküldik a teljes árú menetjegy(ek)ről szóló elektronikus számlát is. Az új belföldi online értékesítési felület elérhető már angol nyelven is.