Cecília
4 °C
6 °C

Mobilon is felmutatható a jegy a Volánbusznál

2014.06.16. 14:19
Megújult a Volánbusz online jegyvásárlási rendszere: hétfőtől a belföldi járatokra elegendő akár mobiltelefonon felmutatni az elővételben megvásárolt menetjegyet.

A Volánbusz közleménye szerint fontos, hogy az utasoknál lévő mobileszközön tárolt menetjegynek az utazás időtartalma alatt is bemutathatónak kell lennie hisz az esetleges ellenőrzésekkor fel kell tudni mutatni – a nyomtatott jegyhez hasonlóan- az ellenőröknek. 

Az új rendszerhez folyamatosan csatlakoznak a társ Volán járatok is. Eddig a Bakony Volán, a Somló Volán és a Zala Volán csatlakozott. Belföldi jegyet a volanbusz.hu, külföldit az eurolines.hu oldalon lehet vásárolni.

A belföldi értékesítésben változás, hogy a vásárlók a menetrendek pontos ismerete nélkül is könnyedén ki tudják választani a kívánt viszonylatot, hiszen az induló és érkező települések megadását követően a rendszer már csak azokat megállóhelyeket kínálja fel választásra, melyek között – az online értékesítési rendszerben beállított korlátozások mellett – van elérhető járat. 

Az új belföldi értékesítési felület bevezetésével egy időben a Volánbusznál bevezették az elektronikus számlázást is. Azaz a megadott számlázási adatok alapján a vevő e-mail címére automatikusan kiküldik a teljes árú menetjegy(ek)ről szóló elektronikus számlát is. Az új belföldi online értékesítési felület elérhető már angol nyelven is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?