Valér
-1 °C
0 °C

Négy tinédzser robbant fel Várpalotán

2014.06.17. 16:12 Módosítva: 2014-06-17 21:15:45

Két gyerek súlyos, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor felrobbant egy robbanótest kedden kora délután Várpalotán, a Vörösmarty utcában - tájékoztatta a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa az MTI-t.

A röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.

Az MTI úgy értesült, hogy a két fejsérült fiút Győrbe szállították megműteni. A két fiú állapota stabil, repeszek okozta koponyasérülésük miatt műtik meg őket, az egyik gyermeken már meg is kezdték a beavatkozást. A fiúk állapota súlyos, de nem életveszélyes - közölte az intézmény orvos-igazgatója.

A Velvet helyszínen lévő munkatársa a gyerekek édesanyjától megtudta, hogy a sajtóban elterjedt hírekkel ellentétben a gyerekek nem a várpalotai lőtéren találták a robbanótestet, hanem fémdetektorral a saját házuk udvarán. "Egy fémdetektorral szórakoztak, amikor körülbelül 3 centi mélyen megtalálták a robbanótestet. Ezután egy bottal ráütöttek a szerkezetre, ami ettől felrobbant" - mondta el a Velvetnek. Az anya hozzátette, direkt azért nem engedték máshova játszani a négy 14 éves gyereket - akik egyébként egymás osztálytársai, ismerősei voltak - csak a ház udvarába, hogy nehogy bajuk essen.

A Veol.hu úgy tudja, a családban történt már ilyen eset, 2001-ben az anya másik házánál robbant fel egy robbanótest az udvaron, akkor saját édesapját és saját kisfiát is elveszítette. A lakók szerint a közeli lőtérről sokan hoznak el fémhulladékot, köztük gyakran veszélyes hulladékot is.

A mentők háromnegyed háromkor kapták a bejelentést, hogy egy várpalotai Vörösmarty utcai családi háznál robbanás történt.

A rendőrség délután 30 méteres szakaszon lezárta a családi ház előtti területet, és tart a helyszíni vizsgálat.

Az utca a várpalotai honvédségi lőtér közvetlen szomszédságában van, gyakorlatilag az utca végében kezdődik a lőtér.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!