Huba
17 °C
33 °C

Péntektől megint hidegebb lesz

2014.06.17. 20:02
A hét közepi nyárias időt követően pénteken felerősödő szél kíséretében egy gyenge hidegfront éri el hazánkat

A hét eleji felhősebb, kissé hűvösebb napokat követően, szerdán és csütörtökön újra a napsütés kerül túlsúlyba, kellemesen meleg, nyári időre számíthatunk, majd pénteken hidegfront érkezik - írja az Időkép.hu.

A hét harmadik és negyedik napján hazánk nagy részén sok napsütésre készülhetünk, az időnként megnövekvő felhőkből szerdán legfeljebb a délnyugati, csütörtökön pedig a délkeleti határ mentén alakulhat ki egy-egy jelentéktelen zápor. A múlt hetihez hasonló hőségtől nem kell tartanunk, a friss hajnalokat követően, délutánonként általában 25-28 fok körül alakul a hőmérséklet. Mivel a napsugarak beesési szöge az évnek ebben a szakaszában a legnagyobb, az UV sugárzás 11 és 15 óra közötti időszakban erős, több helyen nagyon erős lesz.

Pénteken

A hét utolsó munkanapján északnyugat felől, felerősödő szél kíséretében hidegfront érkezik. A front vonulását csupán elszórtan kísérheti egy-egy zápor,északkeleten és délnyugaton esetleg zivatar, de a szárazságot mérséklő jelentősebb csapadékra sajnos továbbra sincs kilátás.

A front mögött szombaton és vasárnap ismét a napsütésé lesz a főszerep, csapadék csak elvétve alakulhat ki futó záporok formájában. Mérsékelten meleg, kissé szeles hétvége vár ránk, hajnalonként ismét jelentősen felfrissül a levegő.