Elkapták a tatabányai George Clooney-t

2014.06.18. 14:37

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított F. József és F. Józsefné ellen az esztergomi rendőrség, mivel a házaspár feltételezhetően több embert is becsapott és megkárosított.

06.18.lenyulosok elfogasa10egom 0
Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság / Police.hu

A Police.hu híre szerint a házaspár magát önkormányzati dolgozónak kiadva meglopott egy 77 éves esztergomi férfit, aki csak a tolvajok távozása után vette észre, hogy eltűnt a szekrényben tárolt készpénze. Az idős ember értesítette a rendőrséget, és részletes személyleírást adott, valamint megmondta az autó rendszámát is.

A házaspárt a megadott rendszám alapján találták meg Tatabányán, a kocsiban a rendőrök nagy összegű készpénzt és több hamis igazolványt találtak. Az egyiken F. József mint nyomozó szerepelt, a másikon George Clooney fotójával illusztrálva az önkormányzat segélyszolgálatának munkatársaként tüntette fel magát. Felesége egy harmadik igazolvánnyal rendelkezett, amin a Police.hu által sajnálatos módon meg nem nevezett "ismert énekesnő" fotója szerepelt.

A gyanúsítottak ráadásul az igazoltatáskor is valótlan adatokat diktáltak be, ezért személyazonosságukat az előállításuk után tudták csak megállapítani a rendőrségen. Így derült ki, hogy F. Józsefet több rendőrkapitányság és bíróság is körözte. Az esztergomi rendőrség vizsgálja, hogy a házaspár másokat is megkárosított-e.