Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hiába segített a rendőrségnek, nem kapja meg a 25 milliós nyomravezetői díjat

2014.06.18. 12:48

A Fővárosi Törvényszék jogerősen az ORFK-nak adott igazat abban a perben, amit Sz. István indított azért, mert nem fizették ki számára a móri bankrablás ügyében felajánlott nyomravezetői díjat.

A férfi 2006 októberében egy Tatabánya környéki erdőben Skorpió gépfegyver válltámaszt, hátizsákot, lőfegyvereket, lőszereket és ruhákat talált, amiket átadott a rendőrség számára. A tárgyakról utóbb kiderült, hogy azokat a móri bankrablás elkövetői hagyták hátra.

Sz. Istvánnak azonban az ORFK nem fizette ki a 25 millió forintos nyomravezetői díjat, mivel azt arra az esetre ajánlották fel, ha a bankrablás elkövetőinek kilétére és tartózkodási helyére vonatkozóan valaki konkrét információval szolgál.

A bíróság szerint az ORFK helyesen járt el, ugyanis az Sz. István által átadott tárgyak ugyan a büntetőeljárás bizonyítási eszközeként szolgáltak, de nem feleltek meg a díj kifizetésére kiírt feltételeknek.