Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hiába segített a rendőrségnek, nem kapja meg a 25 milliós nyomravezetői díjat

2014.06.18. 12:48

A Fővárosi Törvényszék jogerősen az ORFK-nak adott igazat abban a perben, amit Sz. István indított azért, mert nem fizették ki számára a móri bankrablás ügyében felajánlott nyomravezetői díjat.

A férfi 2006 októberében egy Tatabánya környéki erdőben Skorpió gépfegyver válltámaszt, hátizsákot, lőfegyvereket, lőszereket és ruhákat talált, amiket átadott a rendőrség számára. A tárgyakról utóbb kiderült, hogy azokat a móri bankrablás elkövetői hagyták hátra.

Sz. Istvánnak azonban az ORFK nem fizette ki a 25 millió forintos nyomravezetői díjat, mivel azt arra az esetre ajánlották fel, ha a bankrablás elkövetőinek kilétére és tartózkodási helyére vonatkozóan valaki konkrét információval szolgál.

A bíróság szerint az ORFK helyesen járt el, ugyanis az Sz. István által átadott tárgyak ugyan a büntetőeljárás bizonyítási eszközeként szolgáltak, de nem feleltek meg a díj kifizetésére kiírt feltételeknek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!