Két újabb drogkereskedőt fogtak el

2014.06.18. 07:15 Módosítva: 2014.06.18. 07:21

A rendőrség két újabb embert fogott el a Szondi utcánál június 12-én lekapcsolt drogkereskedők után. Hétfőn a 33 éves K. Cs-t , kedden a 26 éves V. Gy-t vették őrizetbe, írja a Police.hu.

A Velvet kedden arról írt, hogy a rendőrök megtalálták és elfogták annak a taxinak a tulajdonosát, melynek a csomagtartójában 33 kilogrammnyi marihuánát foglaltak le a rendőrök múlt hét csütörtökön. A drogszállítmány eredetét még vizsgálják.  

Június 12-én este fél nyolckor a rendőrök a  Béke Radisson Hotel mélygarázsában  intézkedtek három külföldi férfival szemben. A 41 éves, albán H. A. megpróbált elmenekülni, és közben kocsijával több parkoló autónak ütközött.  A rendőrök a menekülő autóra két lövést adtak le. Az egyik lövedék a csömagtartóba, a másik a kocsi kerekébe fúródott.

A kocsi csomagtartójában 26 csomag, összesen több mint 30 kilogramm marihuánát találtak és foglaltak le. A rendőrség indítványára a bíróság a három férfit - a 41 éves H. A.-t, a 47 éves I. H. J.-t, valamint a 27 éves H. J.-t - előzetes letartóztatásba helyezte.

Az öt férfival szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja a további eljárást.  

Blikk szerint  csak csali volt a zsaruknak a drogszállítmány, mely egyébként Budapest egyhavi marihuánafogyasztását is fedezhette volna. A lap úgy tudja, vizsgálják, hogy a 26 csomagba rejtett 33 kilónyi marihuánával egy időben nem került-e az országba egy értékesebb szállítmány.