Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Tele vannak repeszekkel a várpalotai robbanásban megsérült fiúk

2014.06.18. 10:31 Módosítva: 2014-06-18 10:32:08

Megműtötték a várpalotai robbanás két sérültjét Győrben, a fiúk már nincsenek közvetlen életveszélyben - közölte az intézmény orvosigazgatója az MTI-vel. 

Oláh Attila azt mondta: a koponyasérülés miatt valószínűleg nem kell már operálni a két fiút, de további beavatkozásokra lehet szükségük, mivel végtagjaik tele vannak repeszekkel, szilánkokkal.

Józsa Zoltán, a VeszprémMegyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa kedden azt közölte: a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki a két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.

A 14 éves fiúk egy várpalotai családi ház udvarán találták a robbanótestet. A Velvetnek  az egyik sérült gyerek anyja azt mondta:  a robbanószerkezetet  nem a lőtérről hoztak magukkal, hanem az udvarukban egy fémdetektorral játszottak, amikor körülbelül 3 centi mélyen megtalálták a robbanótestet. Ezután egy bottal ráütöttek, ami ettől felrobbant.  

Az M1 Híradó tudósítása szerint az egyik fiú testvére és nagyapja korábban hasonló körülmények között, egy robbanásban vesztette életét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!