Jenő
-2 °C
6 °C

Újra Hunvald vezeti a erzsébetvárosi MSZP-t

2014.06.18. 14:01

A Hvg.hu úgy tudja, hogy az első fokon másfél év börtönbüntetésre ítélt Hunvald Györgyöt nagy többséggel választották meg kerületi vezetővé a helyi szocialisták. A lapnak egy kerületi szocialista politikus úgy nyilatkozott, hogy Hunvaldot kétharmados többséggel választották meg, egy másik forrás szerint pedig

akármit is gondolunk a tevékenységéről, a helyi szervezetben rendkívül népszerű, ahogy a kerületi lakosok egy jelentős része is kedveli.

A volt erzsébetvárosi polgármester fél évvel ezelőtt tért vissza a politikába, amit megtehetett, hiszen nem lépett ki az MSZP-ből, nem zárták ki, csak a tagságát függesztette fel.

A kerület volt polgármesterét 2009 februárjában tartóztatták le, és vádolták meg jelentős kárt okozó csalással. Hunvaldot és társait azzal gyanúsították, hogy a kerületben ingatlanpanamákkal, fiktív szerződésekkel és lakáskiutalásokkal százmilliós kárt okozhattak. 2012-ben a Fővárosi Törvényszék Hunvaldot másfél év szabadságvesztésre ítélte, de addigra már három évet töltött előzetes letartóztatásban. A törvényszék Hunvaldot mintegy 21 millió forint megfizetésére is kötelezte.

A Szegedi Ítélőtáblára került ügyben nem változtattak Hunvald büntetésén, de a másodfokú döntés a fellebbezések miatt nem emelkedhetett jogerőre. A hat vádlott ügyében harmadfokon a Kúria jár el, a tárgyalás kedden kezdődött, írta a Népszabadság. A lap szerint nem elképzelhetetlen, hogy harmadfokon súlyosbítják Hunvald büntetését, és közelítik az előzetesben töltött időhöz. Várhatóan július elsején születik ítélet az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?