Tíz év börtönt kapott egy szegedi bíró

2014.06.19. 13:49

Büntetőbírót ítélt el csütörtökön nem jogerősen a Debreceni Törvényszék: N. Norbert Barnát, a Csongrád Megyei Bíróság volt tanácselnökét vezető beosztású, hivatalos személy által üzletszerűen, kötelezettségszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette, hivatali visszaélés bűntette és társtettesként hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt 10 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte – tudatta az MTI.

 A másodrendű vádlott K. József Gábor ügyvédet a bíróság felmentette a társtettesként, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás vádja alól.

Az ítélet nem jogerős: az ügyész mindkét vádlott esetében súlyosbításért fellebbezett, az elsőrendű vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, illetve az ítélet enyhítéséért jelentett be fellebbezést.

A vádirat szerint a bíró és az ügyvéd együttműködtek azért, hogy az ügyvéd védenceit illetően kedvező bírósági döntések szülessenek.

A bíróság - helyt adva az ügyészi indítványnak - N. Norbert Barnát előzetes letartóztatásba helyezte, a rendőrök megbilincselve vezették el.