Szilvia
5 °C
16 °C

Újabb tömeggyilkosság a Hortobágyon

2014.06.19. 14:02

Nincs szerencséjük azoknak a természetfilmeseknek, akik madárfészkeket kameráznak be a Hortobágyi Nemzeti Parkban, márciusban egy nyest legyilkolta azt a három rétisasfiókát, akiknek fejlődését több mint 170 ezren figyelték, ma pedig azt a hírt kaptuk, hogy újabb tömeggyilkosság történt a parkban.

A parlagi sas fészekbe beköltözött vörös vércse négy fiókát nevelt, egészen tegnap éjszakáig. Amikor is egy nyest alig négy perc alatt, módszeresen megfojtotta mind a négyet, hármat pedig azonnal levitt a fészekből. A negyedik holttestét reggel anyukája dobta ki a fészekből, aki azóta - a webkamera tanúsága szerint - elköltözött.


Broadcast live streaming video on Ustream

A Természetfilm.hu munkatársai szerint

igazi wild life dráma történt, ami a vércséken kívül több mint 65 ezer embernek okozott fájdalmat - ennyien követték ugyanis a közvetítést.

Szerencsére a madárbarátok nem maradnak élő csatorna nélkül, ugyanis éppen tegnap írtuk meg, hogy elindult az a közvetítés, amelyen az egyik legritkább magyar madárfaj, a parlagi sas fiókáinak növekedését figyelhetjük a Hortobágyi Nemzeti Parkban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?