Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Szőnyegbe tekerték a 85 éves bácsit, és elvitték a festményeit

2014.06.20. 10:26

A Fővárosi Főügyészség különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik 2011 nyarán megtámadtak egy 85 éves férfit a lakásában, majd onnan értékes, több tízmillió forintot érő festményeket tulajdonítottak el.

A két férfi egy hajnalban kibontott egy 2. kerületi társasház udvarával határos drótkerítést, majd felmászott a társasház első emeletére, és a nyitott erkélyajtón keresztül behatolt az egyik lakásba. A szobában alvó 85 éves férfit az ágyról a földre rántották, majd a sértettet a szobában lévő szőnyegbe tekerték, és egy fotelt a fejére döntöttek.

Ezután átkutatták a lakást, ahonnan több értékes olajfestményt, egy ezüst étkészletet, valamint készpénzt tulajdonítottak el. Majd bementek egy szomszédos lakásba is, ahonnan mobiltelefont, karórát, táskát, valamint készpénzt tulajdonítottak el, majd távoztak a helyszínről.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.