Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szőnyegbe tekerték a 85 éves bácsit, és elvitték a festményeit

2014.06.20. 10:26

A Fővárosi Főügyészség különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik 2011 nyarán megtámadtak egy 85 éves férfit a lakásában, majd onnan értékes, több tízmillió forintot érő festményeket tulajdonítottak el.

A két férfi egy hajnalban kibontott egy 2. kerületi társasház udvarával határos drótkerítést, majd felmászott a társasház első emeletére, és a nyitott erkélyajtón keresztül behatolt az egyik lakásba. A szobában alvó 85 éves férfit az ágyról a földre rántották, majd a sértettet a szobában lévő szőnyegbe tekerték, és egy fotelt a fejére döntöttek.

Ezután átkutatták a lakást, ahonnan több értékes olajfestményt, egy ezüst étkészletet, valamint készpénzt tulajdonítottak el. Majd bementek egy szomszédos lakásba is, ahonnan mobiltelefont, karórát, táskát, valamint készpénzt tulajdonítottak el, majd távoztak a helyszínről.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.