Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Országos tévécsatornát szeretne pártjának Vona

D MTZ20140621001
2014.06.21. 13:47 Módosítva: 2014-06-21 14:18:29

Meg akarja nyerni a választást a Jobbik 2018-ban, az őszi önkormányzati választásokon pedig az a cél, hogy a párt települési szinten is bebiztosítsa második helyét - jelentette ki Vona Gábor elnök a párt XI. tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

A tisztújító kongresszuson Vona Gábor volt az egyetlen jelölt a pártelnöki posztra, estére megválasztották. Újraválasztották alelnöknek Sneider Tamás korábbi szkinhedvezért, Volner Jánost és Novák Elődöt is. Új alelnökök Z. Kárpát Dániel és Szávay István, korábbi MIÉP-es politikus.

Vona arról is beszélt, hogy kíméletlen időszak volt az elmúlt két év, amelyben az volt a fő kérdés, hogy meg tudják-e roppantani a pártot vagy megmarad. Hozzátette: utóbbi történt, s még előbbre is tudtak lépni. A következő két évet az alapok lefektetése időszakának nevezte, példaként említve, hogy

országos televízió- vagy rádiócsatornára van szükségük,

elő kell készíteni a kormányzati stratégiát és struktúrát, és át kell alakítani a szervezetet, mert az kezd túlnőni a kezdeti struktúrán. Emellett a külügyi kapcsolatok megerősítését is feladatként jelölte meg a pártelnök.

A Jobbik alapszabályát is módosították.

Ön szerint melyik csatornát nézte ki magának Vona?

 • 711
  Echo TV
 • 500
  Minimax
 • 491
  Comedy Central
 • 350
  RTL Klub
 • 284
  ATV
 • 152
  SuperOne

Vona szerint következő évek tétje nemcsak a megmaradás, hanem az, hogy ebben a nemzetközi és belföldi környezetben kormányra tudnak-e jutni. Ehhez elsősorban nem az ellenfeleket kell legyőzni, hanem saját hibáikat kell kijavítani.

Vona Gábor felidézte az országgyűlési és az európai parlamenti választáson történteket is, kiemelve: mára a Jobbik a legerősebb ellenzéki erővé vált. Arra a kérdésre, hogy az MSZP-nek van-e még hitele, azt felelte: igen, kétmilliárd forint. A Fideszt ugyanakkor a legveszélyesebb ellenfélnek nevezte, mivel szavai szerint a kormánypárt tud illúziót kelteni, úgy beszél, mintha jobbikos lenne, de MSZP-sként cselekszik.

A pártelnök a Jobbik sikerét abban látja, hogy az elmúlt két évben fegyelmezettebb, profibb, egységes volt a nemzeti oldal. A "cukiságkampányra" ( például a kampányban megjelent kiskutyás fotókra) utalva kijelentette: a pártnak a stílusbeli radikalizmust le kell vetkőznie, de a tartalmi radikalizmust nem.

Szerinte a néppárttá válás a "keménymagnak" irritáló lehetett, de ha végiggondolják, a Jobbik nem azért jött létre, hogy nagyobbat mondjon, hanem azért, hogy nagyobbat tegyen. Úgy kell néppárttá válni, hogy megőrzik értékrendjüket, programjukat, és abból egy vesszőt sem adnak fel.

A rendezvényt a pártelnök beszédét követően bombariadó szakította félbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?