Árpád
-2 °C
4 °C

Agrárium :-) strandolók :-(

2014.06.22. 11:20
Az Időkép szerint a következő napokban az ország nagy részén van esély kiadós esőre, így enyhülhet a hetek óta tartó szárazság.

Hétfőn a nap nagy részében még sok lesz a napsütés, és a délnyugat felől fölénk áramló meleg légtömegeknek köszönhetően igazi nyári időre készülhetünk, délutánra több helyen is megközelíti, sőt el is éri a 30 fokot a hőmérséklet. A délután második felétől azonban a délnyugat felől érkező nedvesebb levegő hatására az ország délnyugati felén egyre több lesz a felhő az égen, és már záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Kedden és szerdán egy lassú mozgású, hullámzó hidegfront határozza meg időjárásunkat, így a több órás napsütésnek annyi. Keddre virradóra délnyugat felől egyre többfelé kell számítanunk záporok, zivatarok kialakulására. Mivel a fölénk áramló levegő nedvességtartalma meglehetősen nagy lesz, így több helyen akár felhőszakadás is kísérheti a gócokat.

A jelenlegi számítások szerint egy második intenzívebb hullám szerdán napközben érheti el ismét délnyugat felől hazánkat, így főként a nap második felében hullhat akár nagyobb területen is kiadós csapadék.

A front érkezésével több helyen megélénkül a szél, a hőmérséklet is visszaesik. Kedden lesz előreláthatólag hűvösebb, aznap a legtöbb helyen 25 fok alatt marad a hőmérséklet, majd szerdán az újabb csapadékmező érkezése előtt ismét több helyen 25 fok fölé melegedhet a levegő.

Csütörtökre ez a hullámzó frontrendszer várhatóan elhagyja hazánkat, szeles, az átlagosnál néhány fokkal hűvösebb időben lehet részünk, de ismét egyre nagyobb területen süt ki több órára a nap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?