Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erős volt a mentőautóval, 120 ezer Ft

2014.06.25. 16:38 Módosítva: 2014-06-25 16:38:42
Gyorsított eljárásban pénzbüntetésre és az okozott kár megtérítésére ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt a férfit, aki ittasan megrongált egy mentőautót vasárnap a megyeszékhelyen - közölte a Bács-Kiskun megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Nánási László tájékoztatása szerint a 33 éves férfit vasárnap kora hajnalban az ittassága miatt a mentők kórházba akarták vinni. A férfi a mentőautó indulása után trágár szavakat kiabált, majd beleütött a jármű jobb tolóajtajának üvegébe, emiatt az egyik ablak kitört.
Ekkor a mentőautó vezetője megállt, a férfi azonban az ajtó másik üvegét is kitörte, egy további ablaküveg pedig ütései nyomán kimozdult a helyéről. A mentősök az elkövetőt végül rendőri biztosítás mellett vitték kórházba.
A garázda férfi a rongálással több mint 210 ezer forint kárt okozott az Országos Mentőszolgálatnak - közölte a főügyész. Jelezte: az őrizetbe vett vádlott ügyét gyorsított eljárásban kedden tárgyalta a Kecskeméti Járásbíróság. A bíró a vádlottat bűnösnek mondta ki garázdaság és rongálás vétségében, és 120 ezer forint pénzbüntetésre, továbbá a mentőautóban okozott kár megtérítésére ítélte. A határozat jogerős - tette hozzá Nánási László.
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy vasárnapra virradóra három helyen is megtámadták a segíteni érkező mentőket, a támadásokban két mentőápoló megsérült, az anyagi kár is jelentős.
Győrfi Pál közleményében a másik két esetről azt írta: Budapesten kórházba vittek egy férfit, aki ököllel többször fejbe ütötte a mentőápolót, Karcagon pedig a mentőautó rádiókészülékét tépte ki és tette tönkre egy férfi, aki közben a mentőápolót is bántalmazta. A szóvivő jelezte, hogy mindegyik esetben eljárás indul az elkövetővel szemben.