Nézze meg, melyik leköszönő képviselő kapta a legnagyobb végkielégítést!

2014.06.25. 07:42

A 215 leköszönő parlamenti képviselőnek fejenként hathavi fizetés jár, ami  egyben vagy havi részletekben vehető fel. A Blikk kikérte az Országgyűlés hivatalos listáját, amiből kiderült, 169 távozó képviselő egy összegben kérte a neki járó pénzt, 46-an pedig a hat hónapon át történő utalást választották. Tíznél több képviselő is bruttó hárommillió forint feletti összeget kap.

A listából kiderül, hogy a leköszönő képviselők közül Kocsis Máténak jár a legtöbb pénz: bruttó 4,8 millió, amiből kicsivel több mint kétmillió marad tisztán. A VIII . kerületi polgármester azonban nem privát célra használja fel az összeget: a józsefvárosi általános iskoláknak ajánlotta fel azt. De ugyanígy lemond a neki járó pénzről a szocialista Ujhelyi István is; a nettó 1,8 millióját a pártja választási kampányára szánja.

A második legnagyobb összeget Mile Lajos, LMP-s politikus kapja. Közel 4,4 milliójából 1,9 milliót kap kézhez. Ő is, ahogy a legtöbb Blikk által megkérdezett képviselő, megtartja a pénzt. A lista 10. helyén található Cser-Palkovics András, fideszes politikus is bruttó 3,3 milliót kap majd.

A végkielégítési top 10:

  1. Dr. Kocsis Máté (Fidesz)
  2. Mile Lajos (LMP)
  3. Osztolykán Ágnes (LMP)
  4. Ujhelyi István (MSZP)
  5. Dr. Gruber Attila (Fidesz)
  6. Ertsey Katalin (LMP)
  7. Dr. Horváth János (Fidesz)
  8. Dr. Puskás Imre Gábor (Fidesz)
  9. Dr. Szili Katalin (független)
  10. Dr. Cser-Palkovics András (Fidesz)