Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyolc év fegyház egy drogkereskedőnek

2014.06.25. 17:52
Nyolc év fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék szerdán, nem jogerősen egy drogkereskedőt, akinél még 2011-ben csaknem két kilogramm heroint talált a rendőrség.

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: K. M.-et a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai operatív akció keretében megfigyelték, és akkor csaptak le rá a lakásán, amikor megszerezte a heroint. A nyomozók megtalálták a becsomagolt és eladásra előkészített kábítószert.
K. M. az eljárás során tagadta, hogy értékesíteni akarta volna a drogot, csak annyit ismert el, hogy kábítószer-fogyasztó. A bűnösségét az akcióban részt vevő rendőrtanúk és egy ismerősének terhelő vallomása alapján látta bizonyíthatónak a bíróság.
A törvényszék jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ítélte nyolc év fegyházbüntetésre a vádlottat, aki a legkorábban a büntetése kétharmad részének, de legkevesebb három hónap letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az előzetes letartóztatását fenntartják, mivel a büntetés nagysága miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye - írták.
A bíróság a jelentős időmúlással indokolta a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés mértékét. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett - olvasható a közleményben.