Árpád
-2 °C
4 °C

16 gyerek kórházba került a zánkai gyereküdülőből

2014.06.26. 14:25

Az elmúlt napokban több hányásos, rosszulléttel járó megbetegedés is történt a zánkai gyermeküdülőben, összesen 16 gyereket szállítottak be megfigyelésre a megyei kórházba – írja a Veol.hu.

A zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban hétfőn és kedden 9, szerdán 8 gyerek fordult a tábororvoshoz hányásra és rosszullétre panaszkodva, akiket megfigyelésre a Csolnoky Ferenc Kórházba szállítottak. Csütörtökön a táborban 4 ápolásra szoruló gyerek volt. Az előzetes orvosi vélemény szerint enyhe lefolyású bél- vagy gyomorhurutról lehet szó. A gyerekek egy-két nap alatt tünetmentessé váltak.

A tábororvos értesítette az ÁNTSZ-t, a szálláshelyek azon részét, ahol a megbetegedések jelentkeztek, lezárták, és elrendelték a fertőtlenítő takarítást. Az ott elszállásolt vendégeket orvosi felügyelet és megfigyelés alá vonták.

A legelőször megbetegedett gyerekek vasárnap érkeztek az üdülőközpontba a Borsod megyei Legyesbényéről, így a vendégkapcsolati vezető szerint valószínűsíthető, hogy a gyerekek által behozott fertőzésről lehet szó. Ugyanakkor a gyerekek mindannyian fürödtek a Balatonban is.

Zánka mindössze 20 kilométerre van Balatonfüredtől, ahol a hétvégén 46-an lettek rosszul egy úszóversenyen.

A járványügyi kivizsgálás jelenleg is zajlik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?