Jusztina
1 °C
16 °C

16 gyerek kórházba került a zánkai gyereküdülőből

2014.06.26. 14:25

Az elmúlt napokban több hányásos, rosszulléttel járó megbetegedés is történt a zánkai gyermeküdülőben, összesen 16 gyereket szállítottak be megfigyelésre a megyei kórházba – írja a Veol.hu.

A zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban hétfőn és kedden 9, szerdán 8 gyerek fordult a tábororvoshoz hányásra és rosszullétre panaszkodva, akiket megfigyelésre a Csolnoky Ferenc Kórházba szállítottak. Csütörtökön a táborban 4 ápolásra szoruló gyerek volt. Az előzetes orvosi vélemény szerint enyhe lefolyású bél- vagy gyomorhurutról lehet szó. A gyerekek egy-két nap alatt tünetmentessé váltak.

A tábororvos értesítette az ÁNTSZ-t, a szálláshelyek azon részét, ahol a megbetegedések jelentkeztek, lezárták, és elrendelték a fertőtlenítő takarítást. Az ott elszállásolt vendégeket orvosi felügyelet és megfigyelés alá vonták.

A legelőször megbetegedett gyerekek vasárnap érkeztek az üdülőközpontba a Borsod megyei Legyesbényéről, így a vendégkapcsolati vezető szerint valószínűsíthető, hogy a gyerekek által behozott fertőzésről lehet szó. Ugyanakkor a gyerekek mindannyian fürödtek a Balatonban is.

Zánka mindössze 20 kilométerre van Balatonfüredtől, ahol a hétvégén 46-an lettek rosszul egy úszóversenyen.

A járványügyi kivizsgálás jelenleg is zajlik.