Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az összes képviselő lemondott Orgoványban

2014.06.26. 13:19

Egy lakossági fórumon jelentette be Orgovány hat önkormányzati képviselője, hogy lemondanak mandátumokról, mivel úgy vélik, hogy a polgármester döntéseivel gazdasági összeomlás felé sodorta a Bács-Kiskun megyei települést.

A hat képviselő állítólag túl későn tudta meg, hogy mivel nem készült el határidőre a felhasználási elszámolás, az önkormányzatnak több mint 21 millió forint működési támogatást és kamatait kell visszafizetnie az államkincstárnak.

Gellért László, volt alpolgármester és képviselő a Baon.hu beszámolója szerint azt mondta a lakossági fórumon, hogy

ez volt az utolsó csepp a pohárban, de sajnos nem az egyetlen dolog, ami után azt mondtuk, hogy ehhez nem adjuk tovább a nevünket.

A problémák között említették, hogy a Lóczi Boglárka februárban azonnali hatállyal menesztette a jegyzőt, de a pénzügyi osztály két munkatársa is felmondott, azóta pedig a folyamatban lévő gazdasági és jogi ügyek intézése félbeszakadt.

Palásti Kovács Ágnes képviselő szerint

sok esetben kényszer alatt hoztunk döntéseket. A költségvetést el kell fogadni, különben működésképtelenné válik az önkormányzat – hallottuk nap mint nap. Ugyanez volt a helyzet a beszámoló, a zárszámadás elfogadásakor. Tudtuk, hogy a számokkal baj van, hogy a beszámolók szakmai háttere nem állja meg a helyét, mégis felemeltük a kezünket. Mert az embereknek számítottak a fizetésükre, a szociális segélyre, a lakástámogatásra. A zárszámadás elfogadásának négyszer futott neki a testület, végül öt feltétellel fogadta el. Sajnos egyik sem teljesült. Ezzel szemben a 21 millió forintos visszafizetési kötelezettséget kéthónapos késéssel tudatták velünk.

A lap megkereste a 3400 lakosú település Fidesz-KDNP-s polgármesterét, Lóczi Boglárkát is, aki azt mondta, nem olyan nehéz a helyzet, mint ahogy arról a lemondott képviselők beszélnek, és írásban reagál majd a történtekre.