Pásztor leköpése: Gaudi-Nagyot is meggyanúsítota a rendőrség

2014.06.26. 10:28

A Magyar Nemzet információi szerint nyilvános rendezvényen, csoportosan elkövetett garázdaságra és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésére való felbujtással gyanúsította meg a rendőrség szerdán Gaudi-Nagy Tamás volt jobbikos képviselőt Pásztor István, VMSZ elnök leköpése kapcsán.

Gaudi-Nagy az ügy harmadik gyanúsítottja, miután május végén előzetesbe került a VMSZ-es politikust leköpő 41 éves nő. A rendőrség korábban keresett egy hat év körüli, árpádsávos kendőt viselő nőt is.

A volt jobbikos politikus a lapnak azt állította, hogy az inzultus legfeljebb tettleges becsületsértésnek számít, és szerinte nem követett el felbujtást. Állítása szerint ő nem büntethető, mert az országgyűlési képviselők politikai véleménynyilvánítás még utolag sem vonhatóak felelősségre.

Pásztor István a köztársasági elnök személyes meghívására vett részt május elején az Országgyűlés alakuló ülésén. Az ülés napján tüntetés zajlott a Kossuth Lajos téren, ahol Pásztor Istvánt szidalmazták és leköpték a Gaudi-Nagy Tamás által felhergelt emberek.

Az ügyben megszólalt Áder János államfő is, aki újságírók előtt tett sajtónyilatkozatában azt mondta: tűrhetetlen, hogy Magyarországon valakit magyarságában alázzanak meg fényes nappal a hatóságok szeme láttára az Országház előtt.