Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pásztor leköpése: Gaudi-Nagyot is meggyanúsítota a rendőrség

2014.06.26. 10:28

A Magyar Nemzet információi szerint nyilvános rendezvényen, csoportosan elkövetett garázdaságra és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésére való felbujtással gyanúsította meg a rendőrség szerdán Gaudi-Nagy Tamás volt jobbikos képviselőt Pásztor István, VMSZ elnök leköpése kapcsán.

Gaudi-Nagy az ügy harmadik gyanúsítottja, miután május végén előzetesbe került a VMSZ-es politikust leköpő 41 éves nő. A rendőrség korábban keresett egy hat év körüli, árpádsávos kendőt viselő nőt is.

A volt jobbikos politikus a lapnak azt állította, hogy az inzultus legfeljebb tettleges becsületsértésnek számít, és szerinte nem követett el felbujtást. Állítása szerint ő nem büntethető, mert az országgyűlési képviselők politikai véleménynyilvánítás még utolag sem vonhatóak felelősségre.

Pásztor István a köztársasági elnök személyes meghívására vett részt május elején az Országgyűlés alakuló ülésén. Az ülés napján tüntetés zajlott a Kossuth Lajos téren, ahol Pásztor Istvánt szidalmazták és leköpték a Gaudi-Nagy Tamás által felhergelt emberek.

Az ügyben megszólalt Áder János államfő is, aki újságírók előtt tett sajtónyilatkozatában azt mondta: tűrhetetlen, hogy Magyarországon valakit magyarságában alázzanak meg fényes nappal a hatóságok szeme láttára az Országház előtt.