Kedden ne menjen orvoshoz

2014.06.27. 11:57

Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén, kedden, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon – írta az MTI.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közölte: kedden ügyeleti rend lesz az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is.

Patika, orvos csak ügyeletben

A gyógyszerellátás a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint lesz biztosítva.

Értesítés kötelező

A patikák bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, az elérhetőséget és a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát - közölte az ÁNTSZ.

A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége azt közölte az MTI-vel, hogy a tagvállalati gyógyszertárak is zárva tartanak július 1-jén, így a betegek és vásárlók kizárólag az ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátást.

A folyamatos gyógyszerellátást a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak is vállalták.

A gyógyszertári ügyeletekről itt tájékozódhat.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a mentők július 1-jén is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte 711 mentőegység riasztható majd.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011. óta munkaszüneti nap július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára.  • Hírek
  • Hitelkártya