Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tarlós István lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje

2014.06.27. 17:58 Módosítva: 2014-06-27 18:42:46

Pénteki ülésén a Fidesz budapesti választmánya egyhangúlag Tarlós Istvánt javasolta a párt budapesti főpolgármesterjelöltjévé – tudta meg az Index. A jelölésről formálisan a Fidesz július elején ülésező országos választmánya határoz majd, ám a mai döntéssel a kérdés lényegében eldőlt.

A kormánypárt fővárosi döntéshozó testületének ülésén arról is döntöttek, hogy kik szerepeljenek a Fidesz budapesti listáján az őszi önkormányzati választáson: ők azok a jelöltek, akik a választás idén tavasszal újraírt szabályai szerint a fővárosi közgyűlésben a kerületi polgármesterek mellett kompenzációs mandátumot szerezhetnek. A lista első helyén Tarlós István szerepel, őt Pokorni Zoltán XII. kerületi, Bagdy Gábor (KDNP) XIII. kerületi, Kocsis Máté józsefvárosi és Láng Zsolt II. kerületi polgármesterjelöltek követik.

Közülük leginkább a jelenlegi főpolgármester-helyettes Bagdy az, aki csak a kompenzációs szavazatokkal juthat be a közgyűlésbe, mivel a XIII. kerületben teljesen esélytelennek számít az MSZP-s Tóth Józseffel szemben. Bagdy ugyanakkor feltehetőleg épp a Fideszre jutó kompenzációs szavazatokra bazírozva érte el, hogy indulhasson a főváros legbaloldalibb kerületében.