Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Akár 15 fokot is eshet a hőmérséklet

2014.06.29. 15:15

Az ország nagyobb részén akár 15 fokos lehűlést is okozhat az ország felé közelítő hidegfront, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Vasárnap kezdetben még meleg, száraz levegő érkezik, majd hétfőn a ciklon nagy hőmérsékleti különbséggel rendelkező frontzónája vonul át az ország felett. Így a jövőhét elején többfelé várható zápor, zivatar, a levegő lehűl, de a hét folyamán folyamatosan melegszik, vasárnapra pedig akár 33 fok is lehet.

Hétfőn délelőtt keleten még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd ott is beborul az ég. Sokfelé valószínű zápor, zivatar, nyugaton akár jelentősebb mennyiségű eső is eshet. Keleten délután egy-egy hevesebb zivatar is lehet, jégesővel, szélrohammal, felhőszakadással. Kedden főleg az ország középső részén lesz erősebb a szél, zivatar északkeleten várható. A maximum hőmérséklet már csak 26 fok körül lesz.

Szerdán több órára kisüt a nap, de csütörtökön még többfelé lehetnek erős széllökések, eső, záporeső, zivatar. Napközben inkább már csak a keleten eshet, a maximum hőmérséklet már 28 fok körül alakul. Pénteken napos, száraz idő várható, napközben 30 fokkal, majd szombatra, vasárnapra a néhol viharossá fokozódó szél ellenére is akár 33 fok is lehet.