Akár 15 fokot is eshet a hőmérséklet

2014.06.29. 15:15

Az ország nagyobb részén akár 15 fokos lehűlést is okozhat az ország felé közelítő hidegfront, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Vasárnap kezdetben még meleg, száraz levegő érkezik, majd hétfőn a ciklon nagy hőmérsékleti különbséggel rendelkező frontzónája vonul át az ország felett. Így a jövőhét elején többfelé várható zápor, zivatar, a levegő lehűl, de a hét folyamán folyamatosan melegszik, vasárnapra pedig akár 33 fok is lehet.

Hétfőn délelőtt keleten még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd ott is beborul az ég. Sokfelé valószínű zápor, zivatar, nyugaton akár jelentősebb mennyiségű eső is eshet. Keleten délután egy-egy hevesebb zivatar is lehet, jégesővel, szélrohammal, felhőszakadással. Kedden főleg az ország középső részén lesz erősebb a szél, zivatar északkeleten várható. A maximum hőmérséklet már csak 26 fok körül lesz.

Szerdán több órára kisüt a nap, de csütörtökön még többfelé lehetnek erős széllökések, eső, záporeső, zivatar. Napközben inkább már csak a keleten eshet, a maximum hőmérséklet már 28 fok körül alakul. Pénteken napos, száraz idő várható, napközben 30 fokkal, majd szombatra, vasárnapra a néhol viharossá fokozódó szél ellenére is akár 33 fok is lehet.