Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyre nagyobb pénzt kaszál a Parlament

2014.06.30. 06:31

Bár a törvényalkotás színvonala egyre alacsonyabb, a kormányzat politikai ellenőrzés lehetőségei pedig egyre korlátozottabbak, legalább a turizmusban jobban teljesít a T. Ház. A Blikk információi alapján ugyanis 2013-ban 397 ezer turista látogatott el Steindl Imre épületébe, ami 623 millió forint bevételt jelentett a Parlamentnek. Az idei évben pedig május végéig - azaz még az igazi turistaszezon beindulása előtt - 171 ezren nézték meg az épületet, és a bevétel a 250 millióhoz közelít.

Az Országház egyébként maga is igyekszik minél több turistát becsalogatni, részben erre szolgálhat a korábban nem létező robotmozgásos őrségváltás bevezetése is.

A teljes jegyár eddig 3500 forint volt, ám a teljesárú jegyet keveseknek kell csak kifizetni, mert az uniós polgárok, így a magyarok is féláron, 1750 forintért mehetnek be a Parlamentbe. Július elsejétől viszont a belépők20 százalékkal megdrágulnak, így idén valószínűleg újabb pénzügyi rekordot dönt majd az Országház - mely egyébként a bevételből hivatali kiadásait fedezi.