Marcell
19 °C
32 °C

Kedden elvonulnak a felhők, hétvégén 34 fok is lehet

2014.06.30. 17:45 Módosítva: 2014-06-30 17:54:41

Az OMSZ legfrissebb előrejelzése szerint hétfő kora este az ország keleti részében kell még számítani záporokra, zivatarokra, éjjel elsősorban északkeleten lehetnek még nagyobb csapadékkal járó felhőszakadások.

omsz

Keddre már csak Borsod-Abaúj, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megyékre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, mivel az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Az ország többi részén élők azonban fellélegezhetnek, július első napján nagyrészt napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel, és délutánra mérséklődő széllel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-26 fok lehet.

Szerdától folyamatosan melegszik az idő. Bár délután északnyugaton, majd éjszaka máshol is előfordulhat zápor, zivatar, melyet helyenként erős széllökések is kísérhetnek, a nappali hőmérséklet alulról nyaldossa majd a 30 fokot.

Csütörtökön délelőtt az ország nyugati részében napos, keleti részében felhős idő várható, de délutánra újra egyesül az ország, és mindenhol hétágra fog sütni a nap, akár 27 fok is lehet.

Bár a meteorológusok nagy biztonsággal csak három napra tudnak jósolni, azért nem árt belengetni, hogy a mostani előrejelzések szerint KÁNIKULAI MELEG lesz a hétvégén, pénteken max 30, szombaton 32, vasárnap pedig akár 34 fokos meleggel! Szóval, készüljön, mert úszni fog a boldogságban!