Válságos állapotban van a repülőgéppel elütött 18 éves lány

2014.07.03. 09:29 Módosítva: 2014.07.03. 12:53

A Bors úgy tudja, hogy szerda este még válságos állapotban volt az a 18 éves kecskeméti lány, akit reggel ütött el egy kisrepülőgép a Csongrád megyei Pusztaszeren.

Ahogy azt mi is megírtuk, a kisrepülőgép leszállás közben sodorta el a reptéren lévő lányt, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. A rendőrség szerint a pilóta volt a hibás, aki manőverezés közben elveszítette uralmát a gép felett. A férfit a légi közlekedés veszélyeztetése vétségének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

A Bors szerint az elütött lány egy születésnapi buli miatt volt a reptéren, egyik barátnője ugyanis 15 perces  sétarepülést kapott születésnapjára. A fiatalok lent kameráztak és integettek, míg barátnőjük repült.

A repülőt T. János képzett vadászpilóta vezette, aki a lap szerint többször túlzottan alacsonyan repült, és egy ilyen manőver során sodorta el a gép kerekével lányt, akinek súlyos, életveszélyes koponyasérülése lett.

Frissítés: A rendőrség déli közleménye szerint

a tanúvallomások alapján megalapozott a gyanú arra, hogy a férfi a veszélyhelyzetet szándékosan idézte elő.

A közlemény szerint a pilóta beismerő vallomást tett, arra hivatkozott, hogy vezetéstechnikai hibát vétett. A rendőrség a bíróságnál kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatásba helyezését.