Előzetesben a repülőgép-baleset pilótája

2014.07.04. 13:03

Egy hónapos előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Járásbíróság pénteken a pusztaszeri repülőtéren szerdán balesetet okozó gép pilótáját, írja az MTI. T. J. csütörtökön a pusztaszeri repülőtéren a szabályokat megszegve annyira alcsonyan repült, hogy a gépe futóművével fejbe talált egy 18 éves lányt.

A bíróság közleménye szerint a férfi úgynevezett "áthúzást" akart végrehajtani, hogy "megviccelje" a nézelődőket. Ekkor többen elfutottak vagy leguggoltak, mert olyan alacsonyan haladt el a repülő. Ezután visszafordította a repülőt és egy újabb áthúzáűst akart végrehajtani, ekkor találta el a lány fejét. A bíróság szerint a férfi mind a 21 ott tartózkodó ember életét szándékosan veszélyeztette.

Megpróbálta befolyásolni a tanúkat

T. J. a jelenlévő tanárokat megpróbálta rávenni arra is, hogy hamis tanúvallomást tegyenek. Arra kérte őket, hogy azt mondják, hogy a baleset azért történt meg, mert a lány kifutott a tömegből a repülő elé. A bíróság azért helyezte előzetesbe a férfit, hogy ne legyen lehetősége befolyásolni a tanúkat.

A férfi ügyvédje, Kovács István a tárgyalás után elmondta: nagyon súlyosnak tartja a bírói döntést, mely szerinte a "kialakult bírói gyakorlattól messze van". Hozzátette: nem tartja indokoltnak a végzést, ezért fellebbeznek.

A férfi elismerte felelősségét, ugyanakkor a védelem szerint a légköri viszonyokat is vizsgálni kellene. Az ügyvéd elmondta: ügyfele "maga alatt van", őszintén sajnálja a történteket.

A pénteki tárgyalásra kommandósok kísérték az egykori vadászrepülőgép pilótát, aki láthatólag teljesen összetört. Az 55 éves férfi negyven éve repül, 27 évig hivatásosként a magyar légtérben, MIG-eken dolgozott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport