Hétfőn 35 fok, kedden vihar és jégeső lesz

2014.07.06. 18:04 Módosítva: 2014.07.06. 18:09

Hétfőn már 32-35 fok között alakul délután a hőmérséklet, kedden viszont egy hidegfronttal érkező vihar hűti le a levegőt, igaz, csak 28 fokra - írja az Időkép.

  • Hétfőn tehát tovább fokozódik a hőség, és hajnalban sem frissül már fel igazán a levegő. A sok napsütés mellett elszórtan azért megnövekedhetnek a gomolyfelhők, itt-ott elvétve zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A délies szél legfeljebb csak északnyugaton élénkülhet meg. Ezen a napon is nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás, bánjunk óvatosan a napozással!
Fotó: giphy.com
  • Kedden a Dunától keletre még kitart a hőség, ismét 33 fok köré melegedhet a levegő, nyugaton viszont már éreztetni fogja hatását az érkező hidegfront, így ezeken a tájakon 25-28 fok közötti értékeket mérhetünk. A nyugat-délnyugat felől érkező hidegfronttal együtt záporok, zivatarok is érkeznek, felhőszakadás, nagyobb méretű jégeső és viharos széllökések kísérhetnek.
giphy.gif
Fotó: giphy.com / gifsoup.com
  • Szerdán a Tiszántúlon 30 fok köré melegedhet a levegő, addig a Dunántúlon lehetnek olyan területek, ahol mindössze csak 20 fok körül alakul a maximum-hőmérséklet. Ezen a napon is többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, a Dunától keletre eső tájakon hevesebb zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati szél többfelé megerősödhet.
giphy (1).gif
Fotó: giphy.com / gifsoup.com