Bíróság elé áll S. Ábel a körtéri lövöldözés miatt

2014.07.08. 08:57

Pénteken kezdődik S. Ábel pere a Budai Központi Kerületi Bíróságon. A 26 éves férfi lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt letöltendő fegyházbüntetést kaphat - írja a Magyar Nemzet. 

Mint azt mi is megírtuk, S. Ábel augusztusban engedély nélkül tartott fegyverével a Móricz Zsigmond körtéri McDonald's gyorsétterem előtt a levegőbe, majd bent kétszer a mennyezetbe lőtt. Ezután kiment, a lőszert is tartalmazó hátizsákját ottfelejtve. Egy szemtanú szerint S. Ábel magabiztosnak tűnt, és élvezte a helyzetet - itt olvasható a beszámolója.

A vádhatóság szerint a férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása az étteremben lévőkben riadalmat keltett, akik ijedten igyekeztek kimenekülni a helyről. 

Az igazságügyi szakértő szerint S. Ábel kevert személyiségzavarban szenved, amely enyhe fokban korlátozta abban, hogy tette következményeit felismerje. A vádhatóság ezért letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A lőfegyverrel visszaélés bűntette kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

S. Ábelt tavaly májusban az ELTE jogi karán tervezett emberölés előkészületéért nem jogerősen két és fél évre ítélték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport