Várhegyi mellett Orbán sajtósa és a jobboldali revolverlap szerkesztője is dolgozik a Fidesz-frakciónak

2014.07.09. 15:30

A parlament honlapjára feltöltött  nyilvános szerződéslista szerint a Fidesz-frakció május végén 4,4 millió forintra szerződött a Várhegyi Attila érdekeltségébe tartozó Prestige Media Kft.-vel, 4,2 millió forintot fizet kommunikációs tanácsadásra Orbán Viktor sajtósa, Kaminski Fanny cégének, és a Pestisrácok.hu jobboldali revolverlapot működtető Huth Gergely Gerilla Press Kft.-je is kapott 3,8 millió forintot háttéranyagok, elemző írások készítéséért.

A listát végigböngésző Átlátszó.hu szerint a megbízottak névsorában több érdekesség is található. A 2002-ben hűtlen kezelés miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Várhegyi Attila korábban a közmédiától jelentős közpénzt kapott marketingkommunikációs feladatokra, illetve mostanában az Origóra gyakorolt politikai nyomásgyakorlás egyik főszereplőjeként is emlegetik.

A Fidesz-frakciónak 4,2 millió forintért ad tanácsokat a Kaminski-Buranits Kft., ami Kaminski Fanny érdekeltsége. Őt Orbán Viktor bulvárszerepléseiért felelő emberének tartják, aki a miniszterelnök és a többi vezető fideszes megjelenéseit egyengeti a Blikkben és a többi bulvárfelületen. Kaminski egyébként korábban Habony Árpád felesége, majd pedig Jáksó László barátnője volt. Talán ez utóbbi kapcsolatának tudható be az, hogy a köztévé két éve milliárdokat tapsolt el Jáksó óriási bukást hozó projektjére, a Marslakókra.

A frakciónak 3,8 millió forintért háttéranyagokat készítő Gerilla Press Kft. pedig a Pestisrácok.hu portált üzemeltető Huth Gergely érdekeltségébe tartozik. A volt Magyar Hírlap-os újságíró „oknyomozó” lapja elsősorban a kormányzat által kiszivárogtatott anyagok közlésével tett szert ismertségre, a Pestisrácok.hu közölte elsőként például a Laborc–Portik-beszélgetések leíratát is. A Gerilla Press Kft. egyébként már 2013-ban is legalább négyszer, összesen 4,4 millió forint értékben szerződött a Fidesz-frakcióval.  • Hírek
  • Bankszámla