Ha jót akar magának, nem ma megy Záhonynak, Röszkének

2014.07.13. 09:47

A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhely kilépő oldalán vasárnap délelőtt, írja az MTI. A személygépkocsival utazók kettő, az autóbuszok egy óra várakozásra kényszerülnek. Indulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális közlekedési helyzetről a rendőrség honlapján (police.hu), és ha muszáj menni, akkor irány válasszák az ásotthalmi vagy a tiszaszigeti átkelő, ami 7-től 19 óráig van nyitva.

A keleti végeken sem jobb a helyzet: Záhonyban 3 órás várakozái időt jósol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A határállomás forgalma (igen, kitalálták) az utazó vendégmunkások, illetve a turisták száma miatt nagy, ezért kell három órán át főni az autókban, ha Ukrajnába akarnánk kimenni.

A rendőrség azt javasolja az utazóknak, hogy Záhony helyett a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya-Harangláb, illetve a 7-től, 19 óráig utazókat fogadó Barabás-Mezőkaszony közötti átkelőt, valamint az éjjel-nappal nyitva tartó Tiszabecs-Tiszaújlak közötti határállomást válasszák. Sőt, a 3,5 tonna alatti járművekkel közlekedők a Beregsurány-Asztély közötti határállomást is választhatják az átkeléshez.