Recsegett-ropogott a narancssárgán izzó padlás

2014.07.16. 08:40

A Tűzoltóság.info portálon is közzétették a budapesti Kodály köröndön tomboló tűz belső felvételeit, amit az oltást végző tűzoltók készítettek. A hatodik kerületi önkormányzattól megtudtuk: a lakók várhatóan szerdán rendőri felügyelettel bemehetnek a házba, hogy összeszedjék a legszükségesebb dolgaikat.

Belső felvételek a Kodály köröndön tomboló tűzről

A lángok kedden délután csaptak fel az Andrássy út 83-85. épület tetőterében. A teljes tetőszerkezet és a harmadik emelet leégett, a tüzet este kilencre oltották el. A társasházban összesen 34 lakás van, ezek lakóinak el kellett hagyniuk az épületet. Két embert őrizetbe vettek közveszélyokozás gyanújával. Ők valószínűleg a tetőn dolgoztak. 

Szerda délelőtt Kisdi Mátétól, a fővárosi katasztrófavédelem szóvivőjétől megtudtuk: egyelőre a statikai vizsgálat eredményére várnak, de a tetőszerkezetből lógó, veszélyes szerkezeti elemek miatt még a statikus sem mehet be az épületbe. A helyszínen lévő fotós kollégánk elmondása szerint a statikus egyelőre egy kosaras emelőről vizsgálja az épületet, bemenni csak a tetőről lelógó veszélyes elemek eltávolítása után lesz lehetősége, ekkor készülhet el a végleges statikai vizsgálat.