Ásványvizet osztanak a pályaudvarokon

2014.07.19. 11:21

A hőségriadó ideje alatt ingyenes ásványvizeket oszt a MÁV-Start a három budapesti pályaudvaron, és tizennégy nagyobb vidéki állomáson. Azt mondják, egész hétvégén lesz vízosztás, de csak amíg az időjárás is szükségessé teszi.

Ezeken az állomásokon osztanak ingyenes ásványvizet

Budapest: Nyugati, Keleti, Déli Pályaudvar

Vidék: Miskolc, Szeged, Békéscsaba, Celldömölk, Zalaegerszeg, Győr, Veszprém, Debrecen, Pécs, Szolnok, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Püspökladány, Kecskemét

Azt ígérik, hogy a karbantartások során fokozottan odafigyelnek a vonatokban lévő légkondicionálókra, de azért azt is kérik minden utastól, hogy vigyenek magukkal ivóvizet az útra. Messze nincs az összes vonatban légkondicionáló, a Balaton déli partjára induló gyorsvonatokban például csak szerelvényenként egy hűtött kocsi van. Az InterCityk viszont légkondicionáltak, és a Velencei-tóra induló Flirt motorvonatok is.

Fokozottan ellenőrzik a sínek hőmérsékletét is, különösen ahol 45 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletre melegszik a pálya. A magas hőmérséklet deformálhatja a síneket. Ha ennek bármi jelét látják, lecsökkentik a vonatok sebességét. A felsővezetékek is megnyúlhatnak a melegben, ha valahol elszakad a vezeték, rögtön odaküldik a szakembereiket.

A tűző napon dolgozó vasutasoknak óránként 10-15 perc pihenőidőt biztosítanak, de ezen rendkívüli helyzetben változtathatnak.