Véletlenül elhamvasztották az öcsémet

2014.07.19. 16:45

János rákos volt, az utolsó hetekben már az elfekvőben vergődött, a családja tudta, hogy nemsokára meg fog halni, nem lepte meg őket a telefonhívás. Amikor bejelentette a hírt a nyíregyházi kórház, elmentek megszervezni a temetést, meg is állapodtak a temetkezési vállalkozóval Nyírbátorban.

A család azt állítja, a kórháztól nemsokára újabb telefon jött, kiderült, hogy „véletlenül elhamvasztották” a holttestet. Úgy tudják, lehet, hogy olyan holttestek mellett volt Jánosé, akiket hamvasztani vittek, véletlenül őt is elszállították Debrecenbe, és elhamvasztották.

János egyetlen élő testvére elsírta magát, amikor meghallotta a hírt, férjének könnyeivel küzdve mesélte el, hogy hiába mennek be a holttestet hazahozni, már csak a hamvait fogják megkapni. A család felháborodva és elkeseredve kereste meg az Indexet, kerestük az ügyben a kórházat is, egyelőre nem reagáltak a hírre.

Azt a krónikus belosztályon és a proszektúrán is megerősítették, hogy János a kórházban halt meg, innen szállították el. A kórház vezetése hétvégén nem volt elérhető, ezért velük egyelőre nem tudtunk beszélni. A temetkezési vállalkozó nem akart nyilatkozni az Indexnek, de elismerte, hogy ő hamvasztotta el a holttestet.