Elmeorvosok vizsgálják a lajosmizsei ámokfutót

2014.07.21. 17:13 Módosítva: 2014.07.21. 17:15

Előzetes letartóztatásba helyezte a Kecskeméti Járásbíróság azt férfit, aki vasárnap délután vadászfegyverével lelőtte nagyanyját. Egyúttal elrendelték, hogy vizsgálják meg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, jelentette be a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Ahogy vasárnap megírtuk: egy fiatal férfi egy lajosmizsei tanyán lelőtte saját nagyanyját, a család négy kutyáját, illetve a ház körüli állatokat. A férfit többórás tárgyalás után a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik mesterlövésze lőtte vállon, miután a nála maradt puskával öngyilkosságot akart megkísérelni.

A TEK hétfőn az Indexhez is eljuttatta az akcióról készült videót (ezen a férfi lelövése nem látszik, az viszont igen, ahogy a torkának szorítja a puskáját).

Az ámokfutó meglövésére a TEK szerint azért volt szükség, hogy ezzel megmentsék a biztos haláltól. A férfit kórházba vitték, állapota kielégítő.

A férfit emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított büntethetőségének orvos szakértői vizsgálata a nyomozás további feladata.